Alles behalve gewoon!

CSD Nordwest laat Oldenburg in bonte kleuren schitteren

Op 16 juni a.s. is de ‘Overmorgenstad’ Oldenburg weer het aantrekkingsoord voor de echte ‘Querdenkers’. ‘Alles behalve gewoon’ is het thema van de 18e Christopher Street Day Nordwest, die op 16 juni Oldenburg weer in bonte kleuren laat schitteren en waar lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders weer in het middelpunt van de belangstelling zullen staan.

Het hoogtepunt van iedere CSD Nordwest is de optocht door en rond de binnenstad van Oldenburg, waarbij op een kleurrijke, vrolijke en fantasierijke manier voor verschillende geaardheden wordt opgekomen. Een aangename combinatie van levensvreugde en de sociaalpolitieke eis voor de acceptatie van mensen, die ‘anders’ zijn.

Ontmoetingspunt vormt de nieuwe Schlossplatz. Vanaf 14 uur vindt hier de politieke eindmanifestatie en het culturele feest plaats. Op het programma staan toespraken van vertegenwoordigers uit de politiek en de samenleving en tevens optredens van diverse artiesten waaronder de cult-pop band ‘Die Kusinen’, die ook altijd op het homo/ lesbische stadsfestival in Berlijn aanwezig zijn. Ook zal Stephen Runge er optreden, die velen als acteur kennen uit de ‘Lindenstraße’ en als musicus van zes albums en 20 singles. Voor een zonnige en ontspannen sfeer zorgt ook het Oldenburgse Trio ’Sugar Sweet Swing' met swing, boogie woogie en rockabilly.

Iedereen die het bezoek aan de CSD met een rondleiding of een andere leuke aanbieding wil combineren, kan terecht bij de Tourist-Information (VVV) van Oldenburg. Hier krijgt u ook professionele hulp bij het reserveren van een langer verblijf. Het arrangement ‘Oldenburg klassiek’ biedt naast twee overnachtingen en een begeleide stadswandeling zelfs een waardebon, die in een van de 60 winkels kan worden ingewisseld (vanaf € 109,- per persoon in een tweepersoonskamer incl. ontbijt). Voor wie twee nachten te kort vindt, is het mogelijk om gebruik te maken van het pakket ‘3 voor de prijs van 2’ (vanaf € 104,- per persoon in een tweepersoonskamer incl. ontbijt).

Reistip:

De lijnbussen van Publicexpress rijden dagelijks, regelmatig en zonder overstappen, tussen Groningen en Oldenburg op en neer. Nadere informatie kunt u vinden op www.publicexpress.de.

Meer informatie over evenementen en arrangementen op: www.wegnaaroldenburg.nl